Rezultate si concluzii 2012

Principalele activitati realizate pe parcursul anului 2012 in comuna Cungrea, sat Ibanesti:

  • intretinerea prin lucrarile specifice (cosit, curatat, protejare impotriva iepurilor etc) a puietilor plantati in anii anteriori (2010, 2011) ;
  • actiune de ecologizare in cimitirul din satul Ibanesti;
  • donarea catre biserica din satul Ibanesti a urmatoarelor: cos gunoi (60 l), pubela gunoi (120 l),  grunt (3.5 l), vopsea (4 l) si alte accesorii (pensule, saci de gunoi etc);
  • plantarea a 66 de puieti din urmatoarele specii: nuc forestier (26), plop (10), ulm (10),  salcam (10), salcie (10);
  • pregatirea unei suprafete de 2500 mp in vederea impaduririi din primavara anului 2013.

Observatii:

  1. Implicarea comunitatii locale la actiunea de ecologizare a cimitirului a fost extrem de scazuta, in conditiile in care actiunea a fost anuntata din timp, cu  3 saptamani inainte, chiar de catre preotul din satul Ibanesti.
  2. Implicarea comunitatii locale in mentinerea si pastrarea curateniei din cimitir a fost de asemenea extrem de scazuta (nu s-a schimbat sacul de gunoi din pubela la timp, nu se pune sac nou in pubela, se arunca in continuare pe langa pubela si multe altele …).

Concluzii:

  1. Asociatia “20 pentru Cungrea” nu se va mai implica in anul 2013 in nicio actiune noua care are legatura cu ecologizarea, cat timp implicarea comunitatii locale si implicit a autoritatilor locale este foarte scazuta.
  2. Asociatia “20 pentru Cungrea” va relua actiunile de impadurire  in primavara 2013 si va continua intretinerea suprafetelor plantate pana in prezent.